Cabinet de psihanaliză
Cheia tuturor problemelor tale e în tine - învață să te cunoști!

 

Cine a fost Sigmund Freud

Sigmud Freud (1856-1939) este considerat unanim părintele psihanalizei. El a trăit cea mai mare parte a vieții sale la Viena, unde își avea și cabinetul pe celebra Bergasse, nr. 18.

Sigmund FreudAlături de un medic faimos, care l-a susținut și secondat - Breuer - Freud descoperă etiologia isteriei și, tot influențat de expeiența clinică a colegului său, Freud întrevede viitoarea metodă psihanalitică pentru tratatea ei.

Plecînd inițial de la neuropatologie, trecînd prin psihiatrie, Freud ajunge să pună bazele metodei sale revoluționare care a schimbat radical atît viziunea medicală asupra maladiilor nevrotice, cît și modul lor de abordare, de acum înainte și prin mijloace exclusiv psihice.

Freud scrie mult despre noua știință creată de el - psihanaliza - apoi extinde studiile sale asupra produselor culturale și religiei, dînd impuls așa-zisei psihanalize aplicate.

Practica sa cu proprii săi pacienți stabilește cadrul de desfășurare a activității viitorilor psihanaliști. A colaborat cu nume celebre ca, de pildă, Carl Jung, Bleuler, Alfred Adler etc.

A corespondat cu nume celebre, ca de pildă, Einstein.

Bergasse 19Freud devine curînd, alături de Nietzsche, unul din momentele fundamentale ale culturii occidentale, determinînd schimbări revoluționare în gîndire și cultură.

Puțin înainte de moartea sa în urma unui cancer la maxilar, în 1939, Freud alege exilul la Londra, de teama persecuțiilor naziste.

Operele sale sînt editate și răseditate în toate limbile și instaurează moda psihanalizei care transpare în zilele noastre prin producții cinematografice sau literatură și artă.

Pe site-ul nostru dedicat lui Freud și psihanaliza avem o secțiune permanentă despre actualitatea Freud. Asta vrea să însemne că influența formidabilă a gîndirii sale se face simțită și azi, ca și ieri, în cele mai diverse domenii de aplicație, de la tratamentul sufletului, la cultură și spiritualitate.

Mai multe detalii despre viața și opera lui Freud găsești pe site-ul nostru la adresa http://www.psihanaliza.org/freud/.

 

^ Sus


© Copyright AROPA, 2009-2016. Toate drepturile rezervate.

shopify analytics tool